Search
Close this search box.

RECURSOS / BLOG

Com aconseguir una autoavaluació significativa, amb Neus Sanmartí

Ja pots tornar a veure el webinar sobre avaluació amb la catedràtica Neus Sanmartí i descarregar la nostra guia exclusiva d’autoavaluació totalment gratis.
Entrevistes Entrevistes Infantil Primària Projectes Recursos

COMPARTEIX

L’avaluació és un tema que preocupa a molts docents. Per això, ens va semblar imprescindible realitzar un webinar específic sobre avaluació amb la catedràtica Neus Sanmartí, que ja pots veure a continuació:

Com podràs veure al vídeo, la trobada amb Neus Sanmartí ens va deixar reflexions magnífiques, així que hem pensat que era interessant resumir algunes de les més destacades. Però et recomanem que continuïs llegint aquest article, perquè després de les reflexions de Neus, t’oferim la nostra guia descarregable d’autoavaluació, un document imprescindible per als temps que venen. Segueix llegint!

11 idees sobre avaluació de Neus Sanmartí

 
  1. Avaluar durant el confinament. “Avaluar sempre, però no qualificar sempre”.
  2. La funció de l’avaluació. “En cada etapa educativa del sistema educatiu, l’avaluació té la seva funció: en les etapes bàsiques és aprendre; en les superiors és aprendre i seleccionar”.
  3. Transformar l’avaluació. “Per què ens costa transformar l’avaluació? Solem reproduir els nostres valors, i hem de ser conscients de la realitat diversa dels alumnes. A més, hem de renunciar com a docents al poder coercitiu de l’avaluació”.
  4. Notes en el primer trimestre. “En un primer trimestre, no ha d’haver-hi necessàriament una nota. Però hem d’explicar als pares per què una qualificació no és necessària en aquest moment”.
  5. Sobre els informes d’avaluació. “Els informes de notes i creus no funcionen. Hem de compartir amb les famílies la nostra visió de l’aprenentatge dels seus fills”.
  6. Sobre la relació amb les famílies. “És imprescindible compartir l’enfocament de l’avaluació amb les famílies, que siguin conscients del canvi d’objectius, del valor de l’autoavaluació”.
  7. Sobre l’autoavaluació de l’alumne. “Està comprovat que els alumnes són molt autoexigents. També que són més sincers a distància”.
  8. Feedback. “El feedback ha de ser feedforward: que serveixi sempre per avançar”.
  9. Sobre els instruments d’avaluació. “Els instruments d’avaluació funcionen per a tres coses: recollir dades, analitzar-les i prendre decisions. I cada instrument ha de ser utilitzat correctament”.
  10. Rol docent. “Ser docent requereix un esperit d’aventura; d’anar cap endavant; progressar i canviar el rumb si ens equivoquem”.
  11. Sobre les competències. “No hi ha cap país que tingui les mateixes competències bàsiques en el seu currículum. Serà necessari en uns anys consensuar i concretar aquesta diversitat, la noció comuna de competència”.

 

Guia d’autoavaluació a l’aula

Vols saber més sobre avaluació i estratègies per a l’aula? Compartim la nostra guia completa d’autoavaluació, on trobaràs què significa avaluar per aprendre, els passos a seguir per aconseguir una avaluació significativa, l’autoavaluació als projectes d’infantil amb Inspira i l’escala de metacognició en matemàtiques amb EMAT.

 


Picture of tekman

tekman

Subscriu-te per rebre totes les novetats al teu correu!

Et pot interessar