inspira archivos • tekman education Revoluciona l'educació, multiplica l'aprenentatge Mon, 28 Aug 2023 12:30:16 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.5 Descobreix com són les classes amb Inspira; parlem amb una mestra d’Infantil https://www.tekmaneducation.com/ca/descobreixl-classes-inspira-infantil/ https://www.tekmaneducation.com/ca/descobreixl-classes-inspira-infantil/#respond Wed, 02 Nov 2022 15:42:57 +0000 https://www.tekmaneducation.com/ca/blog/borrador-automatico/ L’opinió dels docents és clau per a nosaltres! Des de tekman Education creem programes educatius per a totes les etapes, i escoltar els mestres i professors que treballen amb ells és fonamental per seguir millorant i aprenent. Per això, hem visitat el Colegio Nuestra Señora de la Consolación en Nules, Castelló, un centre que compta amb Inspira, el nostre programa de projectes globalitzats per a Infantil.

Inspira a l’escola Nuestra Señora de la Consolación en Nules, Castelló: «Inspira, com a professional, m’ha ensenyat a viure el moment»

Paula Herrero, mestra d’Educació Infantil de l’escola Nuestra Señora de la Consolación en Nules, Castelló, ens ha rebut a l’aula perquè vegem en primera persona com viuen els seus alumnes les classes amb Inspira. Els materials nobles, els jocs i les diferents activitats estimulen la seva imaginació i els permeten donar treballar la creativitat sense limitacions. 

Els projectes globalitzats d’Inspira ofereixen als docents una estructura d’àmbits i continguts interrelacionats, perquè siguin ells qui planifiquin les seves classes segons els interessos i les necessitats dels alumnes. Així, es treballa l’educació emocional, la calma, l’expressió musical i plàstica, la comunicació, les matemàtiques i fins i tot l’anglès, sempre amb emocionants projectes amb la naturalesa com a fil conductor. Això és tot el que Paula ens ha explicat!

«Inspira són projectes emocionants, creatius, que transporten els nens a la calma, a la naturalesa, i que en tot moment treballen el desenvolupament emocional i la integritat de cada nen».

«Que Inspira sigui globalitzat ajuda molt, no se t’escapa res per treballar amb ells de manera transversal durant tot el projecte. Pots treballar l’expressió musical, l’expressió artística, la psicomotricitat…»

«L’educació emocional era el meu repte, i Inspira aconsegueix que tinguis un projecte d’educació emocional que es treballa al llarg de tot el curs».

«Ells gaudeixen un munt. Quan els poses davant la quantitat de materials que ofereix Inspira (neutres, naturals, sense colors…), és quan realment comencen a ser imaginatius».

«Crec que han après a treballar d’una manera calmada i que han estat capaços de transportar-ho a l’equip».

«Si preguntes als nens de la meva classe: “què és el que més t’agrada d’Inspira?”, ells et contestaran: “fer postures de ioga”. És un moment que gaudim tant ells com jo».

«Inspira, com a professional, m’ha ensenyat a viure el moment».

«La planificació d’aula te la fas tu, però que vingui ja seqüenciada ajuda a focalitzar en la teva tasca com a docent, a centrar-te en l’alumnat, podent estar més pendent dels interessos dels nens o de les necessitats d’aula. Això aporta tranquil·litat i confiança dins del ritme diari d’una classe».

Què t’ha semblat el testimoni de Paula amb Inspira? Ens encanta veure que els nens gaudeixen aprenent i descobrint el món que els envolta. Explica’ns la teva experiència!

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/descobreixl-classes-inspira-infantil/feed/ 0
Què són els ODS? El canvi també comença dins l’aula https://www.tekmaneducation.com/ca/que-son-els-ods-el-canvi-tambe-comenca-dins-laula/ https://www.tekmaneducation.com/ca/que-son-els-ods-el-canvi-tambe-comenca-dins-laula/#respond Sun, 28 Aug 2022 12:09:00 +0000 https://www.tekmaneducation.com/que-son-els-ods-el-canvi-tambe-comenca-dins-laula/ Tots somniem amb un món millor. Moltes persones han fet petits passos per assolir-lo, però no ha estat fins que les Nacions Unides van crear els ODS que la societat ha començat a mobilitzar-se de forma coordinada. Però, qué són els ODS? Com podem ensenyar-los dins l’aula? T’ho expliquem en aquest article!

Què són els ODS?

“ODS” és un acrònim que es refereix a “Objectius de Desenvolupament Sostenible”, creat per l’Assamblea General de les Nacions Unides l’any 2015. Després d’haver fet una enquesta a la ciutadania, es van marcar un total de 17 objectius, que treballen qüestions com el benesstar del planeta o el final de la pobresa i la desigualtat.

Per convertir un somni en una realitat, només hi ha un pas: tenir un pla. I tot pla té una data límit. Per als ODS, el 2030. Per això, aquests objectius es troben recollits sota la iniciativa “Agenda 2030”, un compromís signat per 193 països de tot el món.

La nova llei d’educació marca que les aules han de començar a prendre mesures i és allà on pot començar a canviar la forma en la què els petits i les seves famílies veuen el món i fan accions per al canvi. Per això, t’animem a introduir els ODS i l’Agenda 2030 en el currículum de classe, a través d’algunes propostes que t’expliquem a continuació.

Idees per treballar els ODS dins l’aula

La principal meta de treballar els ODS dins l’aula és accentuar el compromís social i ciutadà dels alumnes, més enllà de l’aula. Dit d’una altra manera: es tracta de convidar-los a la reflexió i a l’acció, per poder crear tots plegats un món millor.

Algunes propostes, com Inspira, tenen aquest objectiu: ser més conscients de nosaltres mateixos i del nostre món, per mitjà de projectes en contacte amb la naturalesa. A més, hi ha moltes altres formes d’incloure les temàtiques dels ODS a l’aprenentatge diari. Vegem-ne algunes!

Basar l’aprenentatge en projectes d’investigació

A través de la metodologia ABP, els alumnes poden treballar temes d’actualitat i de l’Agenda 2030 de manera central, que a més podran desenvolupar en un debat posterior. Per exemple, en el programa Superlletres hi ha el projecte Hogar, verde hogar per a 4t de primària, que planteja com millorar la sostenibilitat dels habitatges. Els alumnes aprofundeixen en la temàtica, analitzen el problema i, finalment, defensen de manera oral una proposta que faci la seva llar més sostenible.

Portar la naturalesa a l’aula

No només a través de la cerca d’informació podeu treballar els ODS. Cuidar un hort i entendre com funciona el cicle natural també és una forma excel·lent per treballar la consciència ambiental i l’objectiu 11, “Ciutats i comunitats sostenibles”. I això pot dur-se a terme a totes les etapes, sent una oportunitat excel·lent perquè els alumnes de diferents edats, des dels 3 fins als 16 anys, tinguin un projecte en comú. Per exemple, tenir un hort escolar, on puguin treballar des d’infantil fins a secundària.

Aprendre amb materials actuals i reals

Una bona manera d’estimular el pensament crític és analitzant les notícies, reportatges i productes dins l’aula, especialment pels objectius relacionats amb la igualtat (ODS 5) o el consum responsable (ODS 12). L’alumne ha d’aprendre a observar i qüestionar el món, sigui quina sigui l’àrea d’aprenentatge. Per exemple, amb el programa EMAT ensenyem matemàtiques amb referents femenins, ja que actualment només el 28% de les persones dedicades a la investigació són dones.

Participar en l’entorn comunitari

Per seguir treballant els ODS, una altra idea és crear o participar en iniciatives de la vostra localitat o província. D’aquesta manera, coneixereu altres centres que també estiguin fent activitats relacionades amb l’Agenda 2030, per unir forces i prendre consciència de la importància del canvi que podem aconseguir junts.

Els ODS entren dins l’aula, i dins la llei d’educació!

Com a docent, tu també tens una responsabilitat per complir els objectius de l’Agenda 2030, ja que estem convençuts que des de les aules no només podem canviar el present, també podem canviar el futur.

A més, la nova llei d’educació LOMLOE, en el perfil de sortida de l’alumnat quan finalitza l’escolarització, incorpora les 8 competències clau que “s’han vinculat amb els principals reptes i desafiaments globals del segle XXI als quals l’alumnat es veurà confrontat i davant els que necessitarà desplegar aquestes mateixes competències clau”, entre les que hi trobem els ODS.

És a dir, els ODS no són només una moda, sinó que el treball al seu voltant et permetrà desenvolupar les competències dels teus alumnes que marca la nova llei d’educació. A més, són una forma excel·lent de coordinar-nos amb altres centres i agents educatius i un pretext meravellós perquè els nens puguin conèixer i realitzar accions per aconseguir el món que estem construint plegats.

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/que-son-els-ods-el-canvi-tambe-comenca-dins-laula/feed/ 0
Què puc trobar al nou myroom, el gestor d’aula online per a docents tekman? https://www.tekmaneducation.com/ca/myroom-tekman-cat/ https://www.tekmaneducation.com/ca/myroom-tekman-cat/#respond Wed, 14 Jul 2021 09:25:00 +0000 https://www.tekmaneducation.com/blog/myroom-tekman/ Imagina un espai virtual en el qual trobar tot el necessari per donar les teves classes, on a més, pots apuntar-te a formacions, llegir articles interessants, rebre notificacions i molt més. Tot això és el que t’ofereix myroom, el gestor d’aula online per a docents tekman.

Hem treballat amb moltes ganes perquè sigui un espai fàcil d’usar i accessible, així que estem segurs que et serà de moltíssima utilitat per quan decideixis utilitzar algun dels nostres programes educatius. T’expliquem en què consisteix!

Què tindràs al nou myroom?

Myroom és un gestor digital que et permet consultar les guies del mestre i els llibres de l’alumne dels nostres programes EMATLudiletrasSuperlletres, Inspira o Ajedrez en el Aula. A més, podràs accedir als materials dels programes des d’on et trobis de manera senzilla amb el teu usuari, a més de consultar la teva agenda de formacions, Labs, tallers i Webinars de forma personalitzada.

Però això no és tot, perquè aquest curs que ve tens diverses novetats que t’expliquem a continuació. Comencem!

Novetats myroom per al curs 21/22

Aquest curs descobreix una nova manera de fer classes gràcies al nou myroom. T’expliquem algunes novetats importants que necessites saber!

  • Et facilitem la preparació i implementació de les diferents sessions dels nostres programes.
  • Tots els recursos que necessites per realitzar les teves sessions els trobaràs en una sola pantalla, juntament amb la Guia del Mestre i el Llibre de l’alumne i podràs projectar-los o reproduir-los en una pantalla.

Què et trobaràs en aquesta plataforma?

  • Materials necessaris per a cada classe desgranats sessió per sessió.
  • Si tens el programa EMAT, a myroom tindràs un breu vídeo que explica com has de preparar cada sessió; especialistes amb més de 10 anys d’experiència et parlen de tu a tu i t’expliquen com dur a terme les sessions d’EMAT. Quelcom únic i revolucionari per donar les teves classes! A més, si ho desitges, pots complementar la informació de cada vídeo amb l’explicació detallada de la Guia del Mestre impresa.
  • La Guia del Mestre i el Llibre d’alumne digitalitzats perquè puguis prendre notes i consultar els resultats de cada activitat en un sol clic.
  • Tots els materials de suport necessaris per a cada sessió.
  • Vídeos d’ús de producte que considerem rellevants per a donar-te suport en cada sessió.
  • A les sessions que recomanem l’ús de l’eina digital del teu programa tindràs un accés directe a cada plataforma i podràs accedir a un informe online perquè coneguis en temps real els resultats dels teus alumnes.

A més, a la mateixa plataforma trobaràs tots els materials, aplicacions digitals, eines d’avaluació i formacions i webinars que necessites.

Finalment, a myroom et mantindrem informat en tot moment sobre novetats del sector, entrevistes, vídeos i, en general, els continguts que creem al nostre blog. Ho farem a través d’una secció pròpia que veuràs en myroom amb el més destacat del nostre blog.

A myroom et mantindrem informat en tot moment sobre novetats del sector

Ah! També tens accés a la plataforma de formació i a l’apartat de tutorials amb vídeos explicatius de conceptes pedagògics relacionats amb els nostres programes. A més, tens disponible un sistema de notificacions perquè no et perdis res i estiguis informat al moment de tot el que passa al món tekman.

T’ha semblat interessant myroom? Si ets docent tekman i encara no saps com entrar a myroom fes clic aquí. I si i tens qualsevol pregunta sobre myroom pots contactar-nos a través d’aquest formulari o posar-te en contacte amb el teu assessor pedagògic i et respondrem al més aviat possible, Gràcies!

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/myroom-tekman-cat/feed/ 0
Quines activitats musicals puc fer des de casa? https://www.tekmaneducation.com/ca/activitats-musicals-des-de-casa/ https://www.tekmaneducation.com/ca/activitats-musicals-des-de-casa/#respond Mon, 20 Apr 2020 13:58:38 +0000 http://www.tekmaneducation.com/?p=36234 La música és una gran aliada per al desenvolupament mental dels nens. De fet, científics de renom com David Bueno (col·laborador del nostre programa Inspira amb la Càtedra de Neuroeducació de la UB), afirma que la música hauria de ser uns dels eixos vertebradors de l’educació, com a mínim fins a Primària. Per això creiem que és tan important que, en aquesta situació que ens ha tocat viure, dediquem un espai a fer activitats musicals per realitzar a casa.

Hem agafat 3 activitats fàcils de realitzar a casa perquè els més petits de l’Etapa Infantil gaudeixin de la música escoltant-la però també creant-la! Us atreviu amb totes? Podeu descarregar-les clicant a continuació i, si voleu seguir llegint, teniu un resum pautat per fer les sessions des de cas.

 

 >> Fes clic aquí i descarrega’t les sessions de música <<

 

 

Quins passos seguir per realitzar les sessions des de casa?

 

Com que aquestes sessions que t’has descarregat estan extretes directament del programa Inspira per fer a l’aula, a continuació teniu, pas a pas, l’explicació de com fer des de casa cada una de les activitats de música que et regalem.

 

  • MOU-TE AMB RITME

En aquesta activitat aprendrem a seguir el ritme amb unes maraques casolanes que podrem fabricar de manera fàcil i sostenible. És una activitat que permet que els més petits descobreixin els vegetals a través de la música i aprenguin a utilitzar uns instrument de percussió que ells mateixos hauran fabricat. Activitat extreta del projecte Nyam! Xof! Mmm! d’Inspira (sessió número 12).

  1. Mireu amb els nens el vídeo The Vegetable Orchestra que trobareu a dalt i animeu-los a identificar els vegetals que apareixen allà.
  2. Si us atreviu, podeu experimentar amb algunes verdures que tingueu a casa i crear la vostra peça musical. Si ho feu, compartiu-ho a les xarxes amb el hastag #tekmanacasa, així podrem veure-la!
  3. Per donar-li un toc de percussió al vostre tema musical, feu unes maraques reutilitzant envasos de iogurs i omplint-los de cigrons secs o arròs. Després tanqueu-los bé i decoreu-los per personalitzar les vostres maraques.
  4. Voleu una altra peça musical divertida per acompanyar el ritme amb les vostres maraques? Vegetables de The Beach Boys és una gran cançó que segur que us farà moure i seguir el ritme amb el vostre nou instrument.

 

  • LA MÚSICA DE L’AIGUA

L’experimentació sonora permet una gran activitat neuronal, a més de potenciar el desenvolupament cognitiu i psicoemocional. En aquesta activitat, els nens aprendran els diferents sons que es poden realitzar amb l’aigua, els tons, les textures sonores i, a més, aprendran història de la música clàssica. Activitat extreta del projecte Sota els meus peus (sessió 18) d’Inspira.

 

  1. Prepararem un cub o un recipient gran amb quatre dits d’aigua i deixem que els nens manipulin l’aigua per trobar diferents tipus de so (remenant-la tranquil·lament, esquitxant amb els dits, picant-la suaument amb el palmell de la mà oberta, agafant l’aigua amb la mà i deixant-la caure…).
  2. Després podem sentir Jeux d’eau, una peça del compositor Maurice Ravel interpretada per la pianista Martha Argerich (la trobareu una mica més abaix). La peça pretén imitar els sons de l’aigua: les cascades, els rierols, els salts d’aigua, etc.
  3. Animeu als nens a fer un dibuix del que sentin en aquell moment, mentre escolten la peça. Veureu quines creacions més boniques fan!

 

  • SOM PLUJA

Aquí la idea és conèixer i gaudir de la música de la natura. La música està a tot arreu i es pot gaudir en situacions tan quotidianes com la pluja, el vent o el moviment de les fulles dels arbres.

 

  1. El primer que farem és escoltar la peça Rain Forest de Moondog, un músic cec que vivia a Nova York i se’l coneixia com a “el víking de la Sisena Avinguda”. Explicarem als nens que la música imita la pluja, tan necessària pels camps.
  2. Els proposarem diferents accions per imitar la pluja mentre acompanyem la música. Per exemple posar-se el palmell de la mà molt a prop de la boca i bufar imitant el vent, picar els dits d’una mà amb els de l’altra (primer un dit petit contra l’altre, després un dit índex contra l’altre, després amb dos dits junts, tres i quatre), picar les mans contra les cuixes (variant la durada de cada cop i la intensitat), etc.
  3. Per acabar, tornarem a escoltar la peça, convidant els nens a moure’s per l’espai lliurement, imaginant-se que són gotes de pluja.

 

T’han semblat interessants aquestes activitats? Com hem comentat, formen part d’Inspira, el nostre programa per a Infantil basat en la pedagogia verda i l’educació emocional. Si vols descobrir més coses sobre Inspira, fes clic al banner i descarrega’t més activitats.

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/activitats-musicals-des-de-casa/feed/ 0