joc archivos • tekman education Revoluciona l'educació, multiplica l'aprenentatge Wed, 09 Nov 2022 11:48:50 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.5 Connecta’t a les matemàtiques amb ONMAT https://www.tekmaneducation.com/ca/matematicas-amb-onmat/ https://www.tekmaneducation.com/ca/matematicas-amb-onmat/#respond Fri, 24 Jan 2020 14:27:44 +0000 http://www.tekmaneducation.com/blog/2020/01/21/conectate-a-las-matematicas-con-onmat/ El món està en canvi constant. La nostra manera de viure i de relacionar-nos es transforma davant d’una innovació tecnològica imparable. A tekman ja fa 10 anys que apostem per la revolució educativa, posant els recursos tecnològics al servei de la pedagogia. Perquè si la nostra manera de viure evoluciona, ¿com no ha de canviar la nostra manera d’educar? 

  • Connectats a les matemàtiques

 

D’aquesta idea neix ONMAT, el nostre programa de matemàtiques per a Secundària. Es tracta d’una plataforma educativa que inclou tot el necessari perquè els teus alumnes es motivin i es connectin a les matemàtiques. I que tu, docent, puguis organitzar molt millor les classes gràcies a les activitats, exercicis, jocs, avaluació i recursos que proposa ONMAT. 

A continuació et deixem un vídeo en què podràs entendre millor què és ONMAT i com et pot ajudar:

ONMAT proporciona les eines, però el que realment importa és que tu, com a docent, et facis teves les activitats i els recursos que s’hi ofereixen. Com ens explica Antonio Moreno en aquest vídeo, quan el docent entén com adaptar el programa a la seva metodologia particular, aleshores és quan tot comença a funcionar.

Per aquest motiu, a tekman ens agrada fer servir la metàfora de la navalla suïssa per  il·lustrar tot el que ONMAT et pot aportar. La quantitat de recursos que s’hi ofereixen i les múltiples possibilitats que dona perquè puguis crear les sessions a la teva manera: estratègies de pensament, exercicis, activitats manipulatives, jocs, activitats de recerca, recursos teòrics, càlcul mental i molt més.

Tu decideixes quines activitats realitza cada alumne i quan han de fer-les, en quins equips treballaran, amb quins materials per aprofundir compten… perquè ningú millor que tu coneix als teus alumnes i les seves necessitats. Fins i tot, pots crear les teves pròpies activitats!

Així doncs, ONMAT ofereix recursos (com els que ofereix una navalla suïssa) que es poden utilitzar segons la manera d’ensenyar dels veritables experts, els professors.

navaja onmat

Després de llegir aquest article, què t’ha semblat el mètode ONMAT? Com faries servir tu la navalla suïssa? Explica’ns-ho deixant un comentari!

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/matematicas-amb-onmat/feed/ 0
L’aprenentatge cooperatiu a Inspira: del grup a l’equip https://www.tekmaneducation.com/ca/aprenentatge-cooperatiu-inspira/ https://www.tekmaneducation.com/ca/aprenentatge-cooperatiu-inspira/#respond Thu, 16 Jan 2020 13:56:23 +0000 http://www.tekmaneducation.com/blog/2020/01/16/aprendizaje-cooperativo-inspira/ Com bé sabràs, el treball cooperatiu no només consisteix a proposar un treball en grup i esperar a veure què passa. Mentre que un grup de treball és un conjunt de persones que realitzen una tasca similar dins d’una organització; en un equip, cada membre exerceix un rol i unes funcions determinades i es responsabilitza d’una part concreta del projecte per tal d’aconseguir un objectiu comú.

L’aprenentatge cooperatiu és una de les bases pedagògiques d’Inspira. Les tècniques cooperatives del nostre nou programa per a l’etapa d’Infantil no tan sols tenen com a objectiu la resolució d’un problema de manera cooperativa, sinó també l’adquisició d’unes habilitats socials, uns valors i unes actituds basades en el respecte mutu, l’empatia i el compromís.

inspira

A Inspira t’oferim estratègies i jocs de coneixement i cohesió perquè puguis veure la interacció que s’estableix entre els membres del grup i les seves habilitats, el seu nivell maduratiu i les intel·ligències múltiples en què destaquen. I, per què? Precisament perquè, després d’aquestes estratègies, que es fan a l’inici del curs a Inspira, puguis observar amb tranquil·litat i valorar quins equips base es poden crear perquè siguin heterogenis (per atendre millor la diversitat a l’aula) i que l’aprenentatge sigui realment significatiu.

A continuació t’expliquem alguns dels jocs i dinàmiques que duem a terme a Inspira a l’inici de curs per fomentar el coneixement entre els teus alumnes, valorar-ne la cohesió i crear els equips base:

  1.  La pilota. El primer pas és dibuixar un cercle a terra, i els alumnes i les alumnes s’hi col·loquen al voltant. Un alumne o una alumna, amb una pilota, es col·loca al mig del cercle, diu el seu nom i, a continuació, diu el nom d’algun company o companya, al qual li tira la pilota: «Em dic Enric i li passo la pilota a la Maria». A continuació, aquesta persona, s’asseu dins del cercle. La Maria repeteix l’acció del seu company, dient el nom d’un altre nen o nena, perquè s’assegui al seu costat. Donarem per finalitzat el joc quan tots els alumnes i les alumnes estiguin asseguts dins del cercle. Podem cronometrar el temps que triguen fins que estiguin tots asseguts: com menys triguin, més es coneixen, etc.
  2. La teranyina. En la dinàmica de ‘la teranyina’ tots els alumnes es col·loquen formant un cercle. El docent té un cabdell de llana i es presenta dient el seu nom i destacant algun aspecte de la seva personalitat o alguna afició. Després, agafant-ne l’extrem, llança el cabdell a un dels alumnes, que també s’ha de presentar, sostenint el fil i tornant a llançar el cabdell. Al final, s’haurà creat una teranyina i el professor o la professora destacarà que tots som importants per sostenir la teranyina i que si un de nosaltres falla i deixa anar el fil, tot es desfà. És una manera genial de crear un grup en què la col·laboració de cadascun és necessària!
  3. La maleta. El docent, un dia, porta una maleta a classe i davant de tots els estudiants en treu tres objectes, que són especialment significatius per a ell o ella: per exemple, unes botes de muntanya, perquè li agrada molt l’excursionisme; una novel·la que li agradi especialment, etc. De tant en tant, convida un alumne o una alumna perquè faci el mateix: portar tres objectes que siguin especialment importants per a ell o ella. La resta pot fer-li preguntes sobre aquests objectes. D’aquesta manera, tots els nens i nenes acaben portant a classe, un dia o un altre, la maleta plena amb els seus objectes preferits.
  4. El puzle. La dinàmica d’‘el puzle’ començarà repartint unes imatges dividides en quatre parts. Cada nen o nena intentarà trobar als companys/es amb els quals completar una imatge. Quan ja tinguin la imatge formada, han de comentar quina relació s’estableix entre unir la fotografia i l’aprenentatge cooperatiu. Una persona del grup ho explicarà als altres.

I tu, com treballes l’aprenentatge cooperatiu a l’aula? Tens altres mètodes que vulguis compartir amb nosaltres? Explica’ns-ho a l’espai que trobaràs a continuació.

Entra a la nostra web i descobreix com el meravellós viatge que és educar des de la pedagogia verda, la calma i la naturalesa en l’etapa d’Infantil gràcies a Inspira.

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/aprenentatge-cooperatiu-inspira/feed/ 0