materials archivos • tekman education Revoluciona l'educació, multiplica l'aprenentatge Wed, 17 May 2023 15:42:27 +0000 ca hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.5 La caixa d’aula d’EMAT: així són les matemàtiques manipulatives a infantil https://www.tekmaneducation.com/ca/caixa-aula-emat-infantil/ https://www.tekmaneducation.com/ca/caixa-aula-emat-infantil/#respond Wed, 17 May 2023 15:40:35 +0000 https://www.tekmaneducation.com/la-caixa-daula-demat-aixi-son-les-matematiques-manipulatives-a-infantil/ A tekman considerem que l’etapa infantil és un període crucial per a l’aprenentatge de les matemàtiques, i pensem que els materials lúdics i manipulatius són essencials en aquest procés. Per aquesta raó, els nostres programes educatius, com EMAT, ofereixen una àmplia varietat de recursos manipulatius que contribueixen a crear ambients d’aprenentatge dinàmics, significatius i emocionants.

D’entre els nombrosos recursos que conté EMAT, en aquesta entrada ens centrarem en desgranar els materials específics que s’inclouen dins l’estoig i la caixa d’aula de primària, un kit a vessar de recursos per aprendre i divertir-se amb una molt bona acollida entre els mestres. Te’ls ensenyem!

Targetes del kit d’aula

A cada any dels tres que conformen l’etapa infantil, amb EMAT rebràs un kit d’aula que conté divertits jocs de targetes que introdueixen conceptes matemàtics com la numeració, la percepció visual, l’associació o les relacions lògiques. Què fàcil és aprendre matemàtiques jugant!

Targetes animalari

Ens permeten fomentar habilitats com la memòria, la classificació, els conjunts i l’estadística.

Targetes rum rum

Per treballar les classificacions i l’estadística.

Busco formes!

Amb elles, els nens podran reconèixer les figures geomètriques, realitzar classificacions i fer memorys de geometria.

Què em poso?

Aquestes targetes permeten introduir conceptes matemàtics com les seqüències, la numeració, les classificacions, l’estadística, la memòria i la percepció visual.

Quin és quin?

Ajuden els nens a incorporar entre les seves habilitats matemàtiques la percepció visual, les classifcacions, la memòria i el raonament lògic.

Nyam nyam

Aquestes divertides targetes permeten treballar la memòria, la classificació, els conjunts o l’estadística, alhora que fomenten hàbits alimentaris saludables.

Ara em sento…

En matemàtiques també hi ha espai per introduir l’educació emocional. Amb aquestes targetes, els nens no només desenvolupen la memòria o la percepció visual, sinó que també aprenen a pensar i a expressar les seves emocions.

Ample i estret

Com ja s’endevina pel seu nom, amb aquestes targetes treballarem les mesures.

Creix, creix

Amb Creix, creix els nens es divertiran mentre aprenen les mesures, la percepció visual, la memòria i la classificació.

DomiMAT

Amb aquest joc basat en la lògica del dominó, els teus alumnes començaran a realitzar associacions entre números i quantitats, a fer comptatge numèric i a treballar la percepció visual i la memòria.

Lògicament

Aquestes targetes introdueixen conceptes matemàtics com les relacions lògiques, la memòria i la lògica.

Domihores

Com si es tractés del joc del dominó, serveixen perquè els nens aprenguin la noció del temps, a més de com funcionen les hores, els minuts i els segons, i com es relacionen entre si.

Vull ser…

Aquestes targetes permeten practicar amb les classificacions, l’estadística, la memòria i la percepció visual.

Matijocs

Aquest set de diferents jocs de taula té per objectiu demostrar i repassar els conceptes matemàtics per mitjà de l’experimentació i la pràctica, alhora que fomenten el treball col·laboratiu dels nens. També desenvolupen les seves habilitats socials, col·laboren entre si, comparteixen i s’ajuden per aconseguir un objectiu comú, competeixen esportivament i, per descomptat, es diverteixen!

Estoig EMAT infantil

Els teus alumnes comptaran amb un estoig individual, amb una gran diversitat d’objectes que els serviran de suport per la realització de les activitats manipulatives.

Figures geomètriques

Aquestes figures ajuden a aprendre la classificació segons forma, mida i color, i fomentar l’ordenació en diferentes patrons i seqüències. També permeten identificar la noció de simetria, a comparar figures geomètriques i a potenciar el pensament lògic.

Peces Tangram

Permeten identificar i classificar diferents formes geomètriques, com triangles, quadrats i rectangles, a més d’introduir conceptes com la simetria, l’àrea o el perímetre. A més, la possibilitat de crear i experimentar amb diferents combinacions de peces fomenta la creativitat i la imaginació dels nens.

Cartes numèriques del 0 al 20

Ajuda els nens a desenvolupar les seves habilitats matemàtiques bàsiques, com el reconeixement numèric, la identificació de patrons, la seqüenciació i la comparació de nombres.

Cartes d’animals

Aquestes divertides targetes exerciten i aguditzen el sentit de l’observació, la diferenciació visual, la memòria i la coordinació visomotriu. A més, amb elles podrem treballar també habilitats com el comptatge numèric o la classificació.

Cartes de punts

Permeten practicar el comptatge, establir associacions entre la quantitat i el nombre, desenvolupar relacions d’equivalència i experimentar amb la composició i la descomposició amb el propòsit d’introduir operacions bàsiques com la suma i la resta.

Regletes

Aquest conjunt de peces de diferents longituds té com a objectiu que els nens incorporin entre les seves habilitats la medició i la comparació de longituds, la realització d’operacions matemàtiques bàsiques i el desenvolupament d’habilitats de pensament matemàtic, com la capacitat de raonar, comparar i ordenar objectes.

Recta del 0 al 20

Es tracta d’una eina molt útil perquè els alumnes aprenguin els números i l’ordre a la recta numèrica. El seu propòsit és el d’ajudar a ensenyar conceptes bàsics, com comptar cap endavant o cap enrere, així com comparar nombres i entendre les relacions entre ells.

Cubs EMAT

Els cubs numèrics s’utilitzen per treballar les quantitats, per formar nombres o per practicar operacions simples, contestar problemes orals, desenvolupar el càlcul mental o jugar als Matijocs.

Set de peons + daus atributs + fitxes

Aquest set de peons, daus i fitxes són el complement ideal als Matijocs, per moure’s pels taulers de joc i per marcar posicions, nombres i quantitats. A més, els daus amb atributs permeten introduir la identificació i verbalització de formes geomètriques, mides i colors.


Aquests són els materials amb els que apostem per unes matemàtiques dinàmiques, manipulatives i lúdiques, que assegurin la introducció i l’aprenentatge de les nocions matemàtiques bàsiques i posin la base per a l’adquisició de coneixements més complexos, alhora que diverteixen i motiven els nens!

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/caixa-aula-emat-infantil/feed/ 0
La caixa d’aula d’EMAT: així són les matemàtiques manipulatives a primària https://www.tekmaneducation.com/ca/la-caixa-daula-demat-aixi-son-les-matematiques-manipulatives-a-primaria/ https://www.tekmaneducation.com/ca/la-caixa-daula-demat-aixi-son-les-matematiques-manipulatives-a-primaria/#respond Fri, 14 Apr 2023 15:10:04 +0000 https://www.tekmaneducation.com/la-caixa-daula-demat-aixi-son-les-matematiques-manipulatives-a-primaria/ A tekman creiem que l’etapa de primària és un període en el qual els materials manipulatius i lúdics són la pedra angular de l’aprenentatge. És per això que els nostres programes, com EMAT, inclouen una àmplia varietat de recursos manipulatius que ajuden a crear espais d’aprenentatge dinàmics, pràctics i emocionants.

D’entre els nombrosos recursos que conté EMAT, en aquesta entrada ens centrarem en desgranar els materials específics que s’inclouen dins l’estoig i la caixa d’aula de primària, un kit a vessar de recursos per aprendre i divertir-se amb una molt bona acollida entre els mestres. Te’ls ensenyem!

12 Cossos geomètrics

Ens permeten reconèixer i classificar formes geomètriques, treballar les seves propietats (cares, vèrtexs, arestes, volum i àrea) i desenvolupar habilitats espacials i de visualització per establir relacions amb l’entorn.

12 Geoplans + gomes elàstiques (2 sets)

Són taulers de plàstic amb diversos pivots que formen una quadrícula, sent aquest l’espai que permetrà al nen, a través de la col·locació de gomes en diferents posicions, construir formes geomètriques, a més de comprendre nocions vinculades al coneixement geomètric, com l’àrea i el perímetre d’una figura. També ajuden als alumnes a comprendre conceptes abstractes de manera concreta i a desenvolupar habilitats matemàtiques i de pensament lògic.

60 Blocs lògics (2 sets)

Amb ells, els nens aprenen a classificar segons la seva forma, mida i color, i a ordenar-los en diferents patrons i seqüències. També ajuden a assimilar i identificar la noció de simetria, a comparar figures geomètriques i a construir estructures bàsiques, a més de potenciar el pensament lògic.

Targetes del -10 al 100

S’utilitzen per ensenyar als alumnes els conceptes bàsics dels nombres i l’aritmètica, així com per desenvolupar habilitats com la identificació numèrica, la comparació, la realització d’operacions bàsiques i el reconeixement de patrons matemàtics.

Targetes geomètriques

Ajuden als nens a comprendre conceptes geomètrics bàsics d’una manera visual i tangible. A més, permeten identificar i classificar formes, explorar la seva simetria i desenvolupar habilitats de pensament espacial, com la percepció visual o la capacitat de girar i traslladar formes.

Regletes (12 sets)

Aquest conjunt de peces de diferents longituds té com a objectiu que els nens incorporin entre les seves habilitats la medició i la comparació de longituds, la realització d’operacions matemàtiques bàsiques i el desenvolupament d’habilitats de pensament matemàtic, com la capacitat de raonar, comparar i ordenar objectes.

Recta gegant del -20 al 100

Es tracta d’una eina molt útil perquè els alumnes aprenguin els nombres i l’ordre a la recta numèrica. El seu propòsit és el d’ajudar a ensenyar conceptes bàsics, com comptar cap endavant o cap enrere, així com comparar nombres i entendre les relacions entre ells.

24 Matijocs (3 sets)

Aquest set de diferents jocs de taula té per objectiu demostrar i repassar els conceptes matemàtics per mitjà de l’experimentació i la pràctica, alhora que fomenten el treball col·laboratiu dels nens. També desenvolupen les seves habilitats socials, col·laboren entre si, comparteixen i s’ajuden per aconseguir un objectiu comú, competeixen esportivament i, per descomptat, es diverteixen!

10 taules de sumar + 10 taules de multiplicar

La seva estructura organitzada permet als nens visualitzar i comprendre millor la relació entre els nombres i les operacions de suma i multiplicació. A més, les taules fomenten la memòria numèrica, la fluïdesa mental i faciliten l’aprenentatge de conceptes matemàtics més avançats, com la divisió.

10 Cintes mètriques

Gràcies als seus marcadors numèrics, que representen valors i mides, els alumnes comprenen millor conceptes matemàtics bàsics com la longitud, el diàmetre i el perímetre. Així, aprenen també nocions de mesura d’una manera pràctica i divertida.

100 policubs (2 sets)

Aquest conjunt de cubs acoplables faciliten la comprensió de les formes tridimensionals i permeten practicar la classificació, la serialització i el comptatge. A més, la seva naturalesa ensamblable promou la creativitat dels nens, ajudant-los a crear tot tipus de construccions.

Tires de fraccions (6 sets)

Les tires persegueixen l’aprenentatge i la comprensió profunda dels conceptes fonamentals de les fraccions. Els alumnes poden utilitzar aquestes tires per visualitzar i comparar fraccions, sumar-les i restar-les o trobar fraccions equivalents.

400 palets

La seva mida i forma els fan molt manejables i fàcils d’agrupar, fet que afavoreix l’associació entre nombre i quantitat, així com que els nens puguin treballar el recompte numèric agrupant i desagrupant palets en desenes i centenes. A més, realitzant sèries de palets, els nens poden solucionar exercicis senzills o resoldre operacions bàsiques com la suma i la resta.

26 bitllets + 40 monedes (10 sets)

Amb la idea d’aplicar coneixements matemàtics bàsics a operacions que tenen lloc en situacions de la vida real, aquests sets de bitllets i monedes són perfectes per fomentar la capacitat de resolució de problemes i la presa de decisions.

Rellotge + Roda d’unitats de mesura (10 sets)

Amb el rellotge, els nens aprenen la noció del temps, a més de com funcionen les hores, els minuts i els segons, i de com es relacionen entre si. Pel seu costat, amb la roda d’unitats de mesura comprendran les unitats de massa, longitud i capacitat alhora que descobreixen la seva interrelació i com convertir les unes en les altres.

Roda numerada + Regle (10 sets)

Els nens poden fer servir la roda i el regle per treballar el valor posicional de les xifres, sumar o restar, descobrir patrons numèrics i realitzar altres accions per desenvolupar les seves habilitats matemàtiques mentre manipulen i es diverteixen.

6 cubs EMAT (24 sets)

Els cubs numèrics s’utilitzen per treballar les quantitats, per formar nombres o per practicar operacions simples, contestar problemes orals, desenvolupar el càlcul mental o jugar als Matijocs.

4 peons + 32 fitxes (10 sets)

Aquests sets de peons i fitxes són el complement ideal als Matijocs, per moure’s pels taulers de joc i per marcar posicions, nombres o quantitats.


Aquests són els materials amb els que apostem per unes matemàtiques dinàmiques, manipulatives i lúdiques, que assegurin un aprenentatge de les nocions matemàtiques i posin la base per a l’adquisició de coneixements més complexos. Diverteix i motiva els teus alumnes amb EMAT!

]]>
https://www.tekmaneducation.com/ca/la-caixa-daula-demat-aixi-son-les-matematiques-manipulatives-a-primaria/feed/ 0